Ərzaqlar
( Keks üçün )
4 ədəd yumurta
1 stəkan şəkər tozu
1 stəkan un
3 xörək qaşığı kakao
1 paket qabartma tozu
1 paket vanillin
Tiramisu üçün lazım olan ərzaqlar
1 lt süd
7 xörək qaşığı un
1 yumurta sarısı
250 qr mascarpone və ya 250 qr labne pendir
2 paket şəkərli vanillin
1 st şəkər tozu
Keksi islatmaq üçün
2 çay qaşığı qəhvə ( nescafe )
1,5 stəkan su
4 çay qaşığı şəkər tozu
Üzəri üçün
Kakao
Hazırlanma qaydası
1.Keksi hazırlamaq üçün yumurta və şəkər tozunu 5 dəq mikserlə çaldıqdan sonra üzərinə unu , kakaonu , qabartma tozunu ələyərək qarışdırırıq və vanilini əlavə edirik.
2.Yaxşıca qarışdırdıqdan sonra orta boy keks bişirmə qabına əlavə edirik .
3.Əvvəlcədən qızdırılmış 180 C dərəcəli sobada bişiririk və soyuduruq.
4.Südü , şəkər tozunu , yumurta sarısını və unu bir qazana əlavə edib qarışdırırıq ki, toparlanmasın .
5.Sonra odun üzərinə qoyub qarışdıraraq qaynadırıq.
6.Qaynamağa başladıqdan sonra vanilini əlavə edib zəif odda qarışdırmağa davam edərək 4 dəqiqə də qaynadıb odun üzərindən götürürük.
7.Odun üzərindən götürdükdən sonra pendiri əlavə edib yaxşıca qarışdırırıq.
8.Qəhvəni , şəkəri və suyu qarışdırıq.
9.Bişirib soyutduğumuz keksi 2 hissəyə bölürük və üzərini isladırıq. ( qəhvə qarışığının yarısı ilə )
10.Daha sonra hazırladığımız kremin yarısını islatdığımız keksin üzərinə yayırıq .
11.Qalan keks hissəsini də kremin üzərinə yerləşdirib yenidən isladırıq və üzərinə qalan kremi çəkirik. Üzərinə dekor üçün torba ilə də krem sıxa bilərsiniz.
12.Ən az 2-3 saat gözlətdikdən sonra üzərinə kakao səpirik.
13.Tiramisunuz hazırdır . Nuş olsun!
troppo buono ,il migliore
Bəyəntərəfindən bəyənildi 1 şəxs
Thanks 🙂
BəyənBəyən