Ərzaqlar
2,5 çay qaşığı quru maya
0,5 st ilıq süd
1\4 st şəkər tozu
2 yumurta
0,5 çay qaşığı duz
4 xörək qaşığı marqarin / kərəyağı
3 st un
İçlik ərzaqlar
1\4 st şəkər tozu
1 xörək qaşığı darçın
2 xörək qaşığı marqarin/ kərəyağı
Üzəri üçün
ağ şokolad
Hazırlanma qaydası
- Maya, şəkər tozu , ilıq südü qarışdırın. Bir neçə dəqiqə gözlədin. Qarışığın içinə yumurtaları bir -bir əlavə edin. Duzunu da əlavə edib , qarışdırın. Daha sonra unu əlavə edib qarışdırın. Yağı da yavaş yavaş əlavə edin . Yaxşıca yoğurun . Hazırladığınız xəmiri bir saat mayalandırın
- Mayaladığınız xəmiri unlanmış sahəyə dörtbucaq formada yayın. İçliyi hazırlamaq üçün ərzaqları bir qazana əlavə edib bişirin və fırça ilə xəmirin üzərinə yayın.
- Daha sonra bu xəmiri 3 barmaq enində lent şəklində kəsin və rulet kimi bükün.
- Hazır olan rulet xəmirləri yan -yana soba qabına düzün. 170 dərəcəli sobada 30 dəqiqə bişirin. Bişib hazır olduqdan ilıq halda üzərinə ağ şokolad tökün .
Hər kəsə nuş olsun !