Donut

IMG_3100_web.jpg

Ərzaqlar

  • 2 xörək qaşığı  kərə yağı (Otaq temperaturunda)
  •  1 ədəd yumurta
  • 4 xörək qaşığı  şəkər tozu
  •  1 çay qaşığı duz ( silmə)
  • 3 çay  qaşığı  quru maya
  • 1 stəkan süd
  • 2,5 stəkan un (az olarsa əlavə edə bilərsiniz)

Qızartmaq üçün 

Bitki yağı

Üzəri üçün :

  • Şokolad
Bəzəmək üçün 
  • rəngli kiçik konfetlər və şəkər kirşanı

Hazırlanma qaydası

 1. Un, ilıq süd, yağ, şəkər, duz və maya qarışdırılıb yumşaq bir xəmir əldə edilir.Üzərini örtüb 1 saat soyuq olmayan otaqda  mayalandırırıq.

2. Mayalanan xəmiri təqribi   6-7 mm. qalınlığında yayıb stəkanla  dairə formasında kəsirik.YeastDonuts08-300x263.jpg

donuts-001-300x200.jpg

3. Daha sonra  bu kəsilən  xəmirləri yumru kiçik qəliblə  ortalarından təkrar kəsirik və qaba düzüb yenidən 20-30 dəq mayalandırırıq.

4. Hazırladığımız xəmirləri  isti (yaxşı qızmış) yağda  o üz -bu üz qızardırıq .(Diqqət edin  şəkərli xəmir olduğu üçün tez qızarır.Yandırmayın.).donuts-001-1.jpg

5.Qızardıb bir az soyutduqdan sonra üzərini  benmari üsulu ( buxarda əridilən)  əridilən şokolada  batırırıq.aid305654-728px-Make-Chocolate-Glazed-Donuts-Step-9.jpg

chocolate-doughnuts-steps-and-finished-013.jpg

6. Sonra isə  üzərini  zövqə görə bəzəyib  dadına baxırıq : ) Nuş olsun!

Doughnuts.jpg

Advertisements

2 thoughts on “Donut

Bir cavab yazın

Sistemə daxil olmaq üçün məlumatlarınızı daxil edin və ya ikonlardan birinə tıklayın:

WordPress.com Loqosu

WordPress.com hesabınızdan istifadə edərək şərh edirsinz. Çıxış / Dəyişdir )

Twitter rəsmi

Twitter hesabınızdan istifadə edərək şərh edirsinz. Çıxış / Dəyişdir )

Facebook fotosu

Facebook hesabınızdan istifadə edərək şərh edirsinz. Çıxış / Dəyişdir )

Google+ foto

Google+ hesabınızdan istifadə edərək şərh edirsinz. Çıxış / Dəyişdir )

%s qoşulma