İllərdir öz favoriliyini itirməyən bu sadə “muffin” ləri demək olar ki, hər kəs sevir.Ətirli çaylarımızın ortağı bu sadə keksləri hazırlamaq çox asanddır.Həm dadlı, həm yumşaq , həm də çox qabarmış muffinlər hazırlamaq üçün bəzi diqqət edecəyiniz məqamlar var. Yazdıqlarımın hər birinə əməl etsəniz istədiyiniz dadı və görüntünü əldə edəcəksiniz.
Ərzaqlar
250 qr un ( 8 xörək qaşığı )
150 qr şəkər tozu ( 1 su stəkanı )
2 yumurta
3 çay qaşığı qabartma tozu
100 ml bitki yağı
150 ml qatıq ( 1 su stəkanı )
1 paket vanilin
muffin keks qəlibləri
muffin keks kağızları
Hazırlanma qaydası
1.Yaxşı qabarmağını istəyirsinizsə hər bir ərzaq otaq temperaturunda olmalıdır. Hazırlamamışdan qabaq ərzaqları soyuducudan çıxardıb gözlədin.
2. Əvvəlcə yumurtanı mikserlə çalırıq , sonra şəkəri əlavə edirik. Ağarana qədər mikserlə 5-10 dəq qarışdırırıq.
3. Ardınca maye halında olan ərzaqları (qatığı, yağı ) əlavə edirik və yenə mikserlə 1-2 dəq qarışdırırıq.
4.Ayrı bir qabda unu ,qabartma tozunu və vanilini ələyib bir birinə qarışdırırıq.
5. Bu qarışığı yavaş -yavaş maye halda olan kütlənin üzərinə əlavə edərək qaşıqla ( mikser istifadə etsəniz kekslər qabarmaz ) qarışdırırıq.
6. Qarışığı kağız düzülmüş muffin qəliblərinə tökürük. Qəlibin ölçüsü hər kəsdə fərqli ola bilər.Ona görə de ele tökün ki, bişdikcə çox kənara daşmasın. Qabarmağını nəzərə alaraq tökün.
7. Əvvəlcədən qızdırılmış 180 C dərəcəli sobada üzəri azca qızaranadək 20 dəq bişirin. Sizin sobanızın bişirmə vaxtı fərqli ola bilər . Ona görə də diqqət edin ki, içi çiy qalmasın.
8. Bişdikdən sonra sobadan çıxardıb tam soyumasını gözləyirik. Soyuduqdan sonra isə üzərinə şəkər kirşanı səpib servis edə bilərsiniz. Nuş olsun hamıya : )
Muffin . 🙂
Bəyəntərəfindən bəyənildi 1 şəxs
: )
BəyənBəyən
This recipe is great, very light. 🙂
Bəyəntərəfindən bəyənildi 1 şəxs